Следвайте Гласове в ТелеграмНа среща с представители на синдикалната организация на

...
Следвайте Гласове в ТелеграмНа среща с представители на синдикалната организация на
Коментари Харесай

„ЛЕВИЦАТА!“ ще инициира функционален и структурен анализ на системата на МВР

Следвайте " Гласове " в Телеграм

На среща с представители на синдикалната организация на Министерство на вътрешните работи Румен Петков и Татяна Дончева поеха ангажимент „ ЛЕВИЦАТА! “ да инициира функционален и систематичен разбор за системата на вътрешното министерство. В рамките на срещата бе реализирана общата оценка, че Министерство на вътрешните работи в този му тип не е това, което е нужно на жителите, на страната и на чиновниците. 

„ Целта на този разбор е да се дадат отговори на въпросите какъв личен състав, с каква подготовка и на какви позиции би трябвало да бъде построен, с цел да може МВр да реализира по-ефикасно своето предопределение “, разяснява Татяна Дончева.

Основавайки се на разбор на положението на силовото ведомство към сегашния миг Румен Петков уточни, че общо за Министерство на вътрешните работи недокомплектът (незаети бройки) е близо 10%, а за Столична дирекция на вътрешните работи този недокомплект е 20%. 

„ Това, за жалост, не подсигурява, че функционалният състав е ефикасен за отзоваване на място на престъпление. 90 закона задължават Министерство на вътрешните работи да оказва подпомагане на разнообразни звена (например, напоителни системи, язовири, Министерство на енергетиката…). Ако погледнем ЗМВР и Закона за митниците, има доста съществено припокриване на пълномощия, включително, чиновниците на митниците имат доста по-голяма независимост при използването на оръжие.

Една от задачите на разбора е да бъдат изчистени голословните законови отговорности на вътрешното министерство и да се подхващат стъпки за гарантиране на състава. За последните 12 години 28% от изпълнителския и патрулно-постови състав е скъсен от системата, което дава явен знак за неналичието на политическа воля за отбрана на жителите и тяхната благосъстоятелност. Нужен е освен консенсус, само че и решителни дейности ", уточни Петков.

Той напомни, че за 10 години са съкратени 2 000 чиновници на Гранична полиция, а през днешния ден въпросът за защита на границата е по настоящ от всеки път. „ В този смисъл, всички, които са се упражнявали в промени през годините на гърба на Министерство на вътрешните работи, което значи на гърба на жителите и тяхното имущество, просто би трябвало да замълчат “, разяснява още Петков и добави, че в съревнованието за разгром върху Министерство на вътрешните работи резултатът е фотофиниш за ГЕРБ и Политическа партия с Демократична България. 

„ Тези хора явно не доближават, тъй като оградата може да бъде бариера за животни, само че не и на хора. Има остра потребност от в допълнение съоръжение с наблюдателна техника и от свързване на постовете за физическо наблюдаване с локализирането на задоволително късо разстояние на физически сили, които биха могли относително бързо да дойдат на мястото и да пресекат превъзмогването на загражденията. Кадровият проблем е изключително изострен. Проблем има с новоназначените, което се вижда от обществените кавги с фрагменти на Министерство на вътрешните работи, явно несъответствуващи за работа в системата “, разяснява Татяна Дончева. 

 

 

 

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР